O fărâmă de viață din spatele scenei, din culise

Acum 13 ani se deschidea clubul La Scena și totodată, prin Fundația Parter, lua naștere Teatrul Arca din mansarda casei de pe strada Călărași nr. 55. Al treilea teatru independent al Bucureștiului a DSC_0545debutat cu un spectacol fenomen pentru sectorul teatrului liber: Top Dogs, regizat de Theo Herghelegiu, cu o distribuție din care făceau parte numele mari ale scenei românești: Valeria Seciu, Ozana Oancea, Victor Rebengiuc, Claudiu Bleonţ, Şerban Ionescu, Alexandru Bindea, Mihai Dinvale, Ionel Mihăilescu.

Tot în acest spațiu de poveste a încolțit ideea de În Culise. În podul transformat în spațiu artistic au avut loc primele spectacole, aici s-a întemeiat o familie a teatrului fără ascunzișuri și de aici am plecat cu gândul bun de a face spectacole pentru suflet.

DSC_0421

Astăzi, după aproape 10 ani, vom juca din nou acasă, mai șlefiuți de întâmplările vieții, mai pregătiți să deschidem minți și mai buni în a vă încânta serile cu spectacole de calitate. Acum vă spunem cu mare bucurie că pe timpul verii În Culise este în La Scena – un spațiu încântător care pare desprins din povestirile lui Eliade, un loc unde spiritul creativ și buna dispoziție plutesc în aer.

Cu o atmosferă interbelDSC_0439ică, casa clubului La Scena îți lasă impresia unei locuințe burgheze încă de la intrare, unde ești întâmpinat de un perete cu numeroase oglinzi înrămate, care te introduc perfect în fantezia spațiului.  Farmecul locului este redat, în primul rând, de multitudinea saloanelor pe care le poți schimba în fiecare zi în funcție de starea de spirit. Poți servi cafeaua în Salonul Alb, un spațiu intim și călduros. Dacă vrei să te simți ca într-un film vechi hollywoodian, îți recomandăm să te așezi comod la Recepție, iar dacă vrei să te destinzi, poți vizita Salonul Roșu – cu un aer oriental, redat de canapelele și pernuțele confortabile, acest salon te încarcă de energie. Asemenea unei cafenele postbelice, Salonul Verde este încărcat de un spirit artistic autentic, acesta fiind numit și Sala Mică, întrucât  a fost gazda a numeroase reprezentații artistice.

Când vine vorba despre mâncare, restaurantul La Scena îți poate oferi o experiență culinară ca la mama acasă, unde icrele și preparate din pește ar trebui ridicate la rang de patru stele Michelin. Să nu uităm de unul dintre cele mai plăcute locuri pentru prime-vederi sau revederi – terasa – cum treci de poarta de fier forjat, intri în povestea unei grădini a Bucureștilor de altădată. Fie că vrei umbră, fie că vrei soare, aici e totul amenajat după rugămințile sufletului tău.11715939_931140903612442_1642240740_nNoi, În Culise, am găsit aici, La Scena pacea și liniștea ideale pentru următoarele proiecte pe care le pregătim. De acum ne găsiți aici, acasă, unde veți fi întâmpinați mereu cu surâsuri sincere și gânduri bune, care să vă amintească câtă nevoie avem de căldură umană.

Tinerețe. Libertate. Sinceritate. Am vrut să găsim magia și ne-am luat sufletele în dinți și le-am trântit pe scena teatrului. Și am transformat visul în realitate punând la un loc bucăți de existență ca să pășim împreună pe drumul viitorului, înconjurați de oameni cu mințile deschise, dezbrăcați de prejudecăți și îmblânziți de realitate. Ține minte, dacă vrei să trăiești mai multe vieți, poți să ți le cumperi din Culise la prețul unui cocktail. – Vania Pierșinaru

Leave a comment