Welcome to Maladie Culturelle

Teodora Roşu :

Probabil vă întrebaţi la ce mă refer. Ei, bine am început să sufăr de aceasta boală intitulată „Maladie Culturelle” şi aveţi grijă pentru că este contagioasă! Iniţiatorul proiectului, Alex Şerban, ne spune de ce a creat acest concept : „ Pentru că tare! Pentru că ţara asta are mare nevoie de aşa ceva!”. Şi are dreptate pentru că,  aşa cum am mai spus, în ţara asta, lucrurile bune nu mai există şi dacă există, nu sunt promovate. Iar eu încerc să mă ocup de asta şi să urc pe scena noastră tot ce este bun şi merită aplauze.

10486656_509618785806656_1335458722304396181_n

Maladie Culturelle este un brand de îmbrăcăminte care a apărut ca iniţiativa comediantului Alex Şerban, iar design-ul tricourilor este făcut de Liana Năstase. Maladie Culturelle se ocupă cu personalizarea de tricouri folosindu-se de citate din cărţi celebre şi chipurile autorilor cunoscuţi. Gama de autori preluată este una destul de largă, printre aceştia numărându-se: Eminescu, Caragiale, Nabokov, Baudelaire, Poe, Hugo, Hemingway, Fitzgerald şi mulţi alţii.  În afară de asta, textele de pe tricouri sunt inspirate şi din muzică şi orice altă manifestare a artei, plus citate amuzante scrise cu o urmă de inteligenţă. Acest concept promovează cultura într-un mod comic şi inedit, aşa că, dacă intri puţin pe pagina lor de facebook o să îţi găseşti foarte repede un tricou de care să te îndrăgosteşti.

10442500_516434865125048_6294770757761252858_n

Maladie se adresează tutror tinerilor, fie ei elevi, studenţi sau la primul job, pasionaţi de citit şi de cultură în general. Maladie există pentru oamenii care sunt şi citiţi şi cool, care înţeleg ce scrie pe tricou şi în acelaşi timp apreciază şi design-ul. Cum am mai spus Maladie este o boală care tinde să se extindă foarte repede, iar dacă vrei să fii şi tu chic şi la modă ar trebui să te grăbeşti. Deocamdată magazinul există doar online, dar în curând vor exista şi alte modalitaţi de a cumpăra tricourile.

 

Recomand această maladie pentru că merită şi pentru că uşor, uşor poate o să reuşim să ne culturalizăm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s