Pe deal, pe văi… cu Argatu’

Teodora Roșu

Scriu articolul ăsta pentru că simt că lucrurile bune nu mai există, ori dacă există nu sunt promovate. Sunt o persoană care se adaptează uşor cu orice atmosferă, orice om şi orice stil. De curând m-am hotărât să scriu despre oamenii pe care îi întâlnesc, despre impresiile pe care mi le lasă, despre cât de multe avem de învăţat de la ei şi alte cele. Primul stil pe lista mea a fost hip-hop-ul românesc, mai exact o subcategorie îmbinată cu folclorul românesc. Ei l-au denumit underground folclor şi este unul dintre puţinele lucruri care mă fac să mă simt mândră că trăiesc în România. În continuare, vă las cu o mică poveste care sper să vă facă să gândiţi ca mine.

Buşteniul este un oraş mic unde nu ai prea multe de făcut. Prin iulie am plecat într-o mini vacanţă cu o prietenă până acolo. Nu ne-am făcut niciun plan pentru că ştiam că nu se va întâmpla nimic aşa cum ne-am propus. Totuşi când eram în tren am primit pe facebook o invitaţie la un concert într-un mic bar, Inside.

Inside este unele dintre cele mai underground localuri din România. Drăguţ, cu stil şi bine poziţionat, Inside bar Buşteni redă o atmosferă cât se poate de prietenoasă. Chiar dacă seara este întuneric şi nu prea poţi să savurezi priveliştea, există câteva reflectoare care străbat muntele şi te fac să înţelegi că te aflii undeva la baza pârtiei.

În fine, acest concert la care eram invitate era concertul lui Argatu. Nu auzisem de el niciodată în viaţa mea. După câteva căutări mi-am dat seama că e ceva în stilul Subcarpaţi şi cum nu aveam altă activitate nu am putut să refuz.

argatu

Argatu

Sâmbătă seara în Inside. Un parter micuţ, cu un bar micuţ, cu o terasă micuţă undeva deasupra, de unde poţi vedea lejer o ploaie de vară crezând că defapt ninge. Nu ştiam cine este, ce face şi cum arată acest Argatu până nu am văzut cum se strange lumea în faţa scenei. O atmosferă mişto, cu oameni blană şi mult bun simţ. Nu am mai trăit de mult timp într-o atmosferă atât de tare.

Acum haideţi să vă spun cu ce părere am rămas.  Andrei Argatu este un tânăr de 21 de ani născut în Fălticeni. A învăţat să cânte la fluier de la bunicul său, iar acum studiază la Facultatea de Medicină Stomatologică din Iaşi. A scos două volume “Culese din cartier” cu Subcarpaţi şi se pregăteşte pentru un al treilea ce se va lansa prin decembrie anul acesta.

Cum a început totul? Argatu făcea muzică. Un prieten i-a propus să vorbească cu cei de la Subcarpaţi şi acum a ajuns aici. Bean spune că nu este singurul care va scoate albume cu Subcarpaţi, ci vor mai fi şi alţii care vor face parte din “Culese din cartier”.

Treaba pe care o fac oamenii ăştia este una bună, un upgrade al muzicii vechi care şi-a găsit destul de repede fani şi şi-a propus să schimbe puţin mentalitatea tinerilor. Nu sunt mulţi cărora le place să combine vechiul cu noul şi mai mult decât atât, să iasă şi ceva frumos.

Şi să vă mai spun ceva, de la acel weekend până în prezent, Subcarpaţi şi Argatu nu lipsesc din playlistul meu zilnic. Aşa că vă recomand şi vouă puţină muzică pentru suflet. Să se audă pe deal, să se audă şi pe văi!

Sursă foto ”Argatu” – http://tinyurl.com/nx6rg5t

Sursă foto cover – http://subcarpati.com/argatu/ 

One thought on “Pe deal, pe văi… cu Argatu’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s